Onbezorgd genieten van al het goeds dat Portugal te bieden heeft

Quinta da Ovelha ligt in Vale de Ovelha, een rustig landelijk gebied nabij Barracao tussen Luso en Mortagua. Op ca. 40 minuten van de kust, 20 minuten van Coimbra, 60 minuten van Porto en 120 minuten van Lissabon is deze streek één van de mooiste van Portugal te noemen. Maakt u kennis met de quinta die in 1966 werd gebouwd. Destijds als boerderij stond bij deze Quinta het houden van schapen en landbouw centraal. Een onderdeel hiervan was ook de productie van wijn. Nog steeds groeit de Chardonnay druif op het perceel dat ca. 3500 m2 groot is. Onlangs hebben wij de kleine wijngaard naast het huis gekocht. In September en Oktober kunt u genieten van heerlijke druiven van eigen grond!

Heeft u geen zin om zelf te koken? In Barracao(5 minuten per auto) zijn diverse restaurantjes te vinden. Hier eet u nog voor onder de EUR 10 per persoon een 3-gangen diner inclusief drankjes! Voor uw dagelijkse boodschappen rijdt u naar Mortagua. Bezoekt u ook vooral een van de locale markten die vrijwel dagelijks ergens in de directe omgeving gehouden worden.

Aan te bevelen restaurants in de omgeving:

Teu Amigo – Barracao ca. 5 minuten van Quinta da Ovelha, goede simpele keuken. Dagmenu(lunch) ca. eur 6,50 p.p.

Madereiros – Barracao ca. 6 minuten van Quinta da Ovelha, goede simpele keuken. Dagmenu(lunch) ca. eur 7,– p.p.

Pedras do Sal – Luso ca. 15 minuten van Quinta da Ovelha, zeer goede uitgebreide keuken. Hoofdgerecht ca. eur 14,– p.p.

Golfen in Curia of Viseu

In Quinta da Ovelha zijn een tweetal golfsets gratis beschikbaar. De 9 holes baan in Curia is op ca. 20 minuten gelegen. In Viseu vindt u op ca. 45 minuten een 18 holes baan.

Gasten die onlangs 2 weken in de Quinta verbleven schreven in het gastenboek:

“In jullie tuin zitten, behalve de vele verschillende bomen, ook heel veel vogels. Op dit moment horen we de bosuil. Overdag zagen en hoorden we de cirlgorg, de europese kanarie, de zwarte wouw, de buizerd, de sperwer, staartmees, zwarte mees, groenling, vink, grote bonte specht, groene specht, zwartkop, vuurhoudhaan e.v.a.”

Lees ook de beoordeling van ons vakantiehuis in Portugal Quinta da Ovelha op Zoover.

Ligging

De 8 persoons Quinta, geschikt voor 6 personen is centraal gelegen in Beiras ( het midden van Portugal) Het huis biedt u de ideale combinatie van de authentieke leefwijze op het platteland met de comfort en luxe van een villa. U vindt de villa op de coordinaten +40° 22′ 51.91′, -8° 18′ 16.88′.

Het huis (inclusief de cave) is aangepast aan de hedendaagse eisen met een nieuwe luxe keuken (2009), twee badkamers, 4 slaapkamers, Lenco draadloos muzieksysteem, tuin en wijngaard, grote terrassen en …….een heerlijk zwembad. Het authentieke karakter is echter behouden gebleven. Dit betekent dat de renovatie grotendeels met authentiek materiaal is uitgevoerd.

Quinta da Ovelha heeft een officiele door de gemeente uitgegeven vergunning met toestemming voor verhuur!

De Quinta ligt in een vallei. U zult op het bordés uren vertoeven; het uitzicht is fantastisch. Het overdekte terras op de begane grond grenst aan het zwembad dat s’avonds verlicht kan worden. In de grote tuin, verdeeld over diverse niveaus, vindt u sinaasappel, peren-, mandarijnen-, vijgen-, citroenen-, olijf- en appelbomen. Rondom het perceel vindt u veel eucalypthusbomen.

Het huis heeft (sat)ontvangst met Nederlandse televisie en een internet verbinding(draadloos).

De indeling

1e etage:
Complete nieuwe keuken voorzien van houtkachel, electrische kookplaat, koelkast, diepvries, grill/magnetron en vaatwasmachine, badkamer voorzien van douche en toilet, 2 slaapkamers, woonkamer met aircohaard, NL satelliett.v., Lenco draadloos muzieksysteem en een terras/bordés met fantastisch uitzicht over de vallei.

Begane grond: 
Douche en toilet, ruimte met wasmachine en droger, 2 slaapkamers, lounge met Lenco draadloos muzieksysteem, zwembad, buitendouche, diverse terrassen met zitjes, BBQ en grote tuin en wijngaard op diverse niveaus.

Buiten:
Diverse terassen en zithoekjes.De grote schuur is in 2015 omgebouwd tot veranda(150m2). Geniet hier van de avondzon en het schitterende uitzicht over de vallei! Grote buitenkeuken/BBQ met Lenco draadloos muzieksysteem, zithoek, eethoek en houtkachel! Het kan zijn dat het, bij extreme hitte, op verzoek van de gemeente niet is toegestaan om de BBQ te gebruiken. Paul en Helena den Boer zullen u hierover informeren. Het is dan strikt verboden BBQ of houtkachel te gebruiken.

Wilt u meer foto’s zien? Neem dan een kijkje op de fotoalbum pagina.